Joni Virtanen Blog

Kesän kuulumisia: D800 ja Chairs

Published: June 6, 2012, on My blog

Nikon D800 on aiheuttanut aivan uutta innostusta kuvaamisiin. Siirtyminen isompaan kennokokoon ja kameran huikea varjopääntoisto on laajentanut mahdollisuuksia kuvalliseen ilmaisuun. Hurjan isot tiedostot täyttivät koneen kovalevyn nopeasti joten ulkoisia koviksia hankkimaan… Linssiksi on tulossa Tamron 24-70mm 2.8 kuvanvakaajalla jonka toivon todella suoriutuvan D800 vaativan kennon tarpeisiin. Kamera linsseineen oli törkeän kallis hankinta mutta fiilikset ovat yhtä korkealla kuin aikoinaan Hasselbladilla ja Agfan 25 mv-filmillä kuvatessani. Toivottavasti saan kesän aikana paljon uutta kuvamateriaalia tulevia näyttelyitäni varten.

Kuvaan nyt kolmea eri teemaa: Hengessä II, jossa liikutaan maisemien, valojen ja Veikko Vionojan taiteen “hengessä”. Tämä on jatkoa jo aiemmin tekemälleni Hengessä-näyttelylle. Toinen kokonaisuus on Places. Tämä teema on erittäin haastava ja tuntuu lähes loputtomalta mahdollisuuksien kentältä. Kuvaan paikkoja, niiden yksityiskohtia ja nauhoitan sen paikan ääniä. Lisäksi kuvaan myös videota. Näistä taltioinneista yritän luoda jotain uutta ja mielenkiintoista jossa kuitenkin säilyy yhteys kaiken syntypaikkaan, lähtöpisteeseen. Lopputuloksena on äänitaidetta, videotaidetta, valokuvia ja piirtopöydällä tehtyjä kuvia. Ajatukseni on myös esittää osa materiaaleista niiden lähtökohdissa eli valituissa paikoissa. Kolmas kokonaisuus on Chairs. Kuvaan erilaisia tuoleja paikoissa joihin tahtoisin jäädä. Tuoli on levähtämisen ja hiljentymisen apuväline. Se antaa keholle mahdollisuuden levätä ja pysyä silti tarkkaavaisena, tiedostavana. Tarkoitus on löytää tuoleille oikeat paikat, voimaannuttavat ja “pyhät” maisemat. Taltioimalla näkymän tuoleineen voin luoda seinälle kuvan jonka kautta mieleni levähtää ja on läsnä. Haastavaa ja mielettömän hienoa tehdä! Pyrin saamaan osan näyttelystä valmiiksi elokuun 2012 näyttelyyni Kokkolan Kaupunginkirjastolla.

Your Comment